Я рисую, кое-что из моих работ

Страницы: 1 ...  32 33 34  ... 60  ОТВЕТИТЬ НОВАЯ ТЕМА
Смолоскип автор 9 дек 2012 в 16:27
Ярила  •  На сайте 19 лет
Як сусідів слухатись
Була одна історія, та давно. То я де що підзабула. Так то що не знаю вигадаю, а те що пам,ятаю чиста правда.
Жив чоловік на ім я Лесь. Дуже гарний був хлопець. До церкви у неділю ходив, свічки Богу ставив, та просив Матінку Христову, щоб послала йому гарну дружину. Не довго Лесь і просив, як зустрів дівчину не аби яку, а красоти неймовірній. Вона як зірочка з неба сяяла. Та була вона сиротою. Жила в хаті під самісіньким лісом. Сама жила, але ні звірів диких, ні людей лихих не боялась.
Одружилися не думаючі довго Лесь та Галинка( дівчину звали Галиною). Весілля не погане батьки Леся влаштували. Пів села три дні гуло. А далі покотилося життя як колесо вогняне по небосхилу.
Минуло два роки. Все в подружжя ладиться, тільки діточок Бог не дає. Та Галя наче й не засмучена такою долею. А чоловік сумує. Якось зайшов Лесь у шінок чарку з горя опрокинути. А в шінку вже кумпанія сидить на підпитку та пригод шукає. Погукали хлоці Леся до себе, напьохали горілки в чарку та й почали підступать до нього з питаннями, чого це він такий засмучений.
Лесь горілкою підбадьорив себе тай розповів чого на нього туга напала. Серед ціх компанійців буд сусід Леся на і мя Тарас. От він і дав пораду нашому герою розповівши про колдуху бабку Мотьку. Тільки каже, як до неї підеш, хрест дома залиши. Бо вона хреста чогось боїться, їй погано робиться і вона негарно падає.
На слідуючий вечір пішов Лесь до бабці. Трохи моторошно без хреста йому йти, а нічого не зробиш. Та не став Лесь хреста дома залишати, а взяв із собою в кишені. На вулиці темно вже стало. Місяць десь задівся, мабудь чимсь зайнятий. Та ніякий собака не гавкне. Під тинами щось шурчить, у траві шипить. Наче вся матінка Природа Леся лякає, та не пускає. Якось добіг хлопець до колдухиної хати. Тільки стукнуть збирався, а бабка Мотька сама відчиняє двері. І така в неї морда улеслива зробилась , що хлопця аж дригнуло од такої гидоти. Зайшов Лесь до хати, а там все захаращенно і павутинням взято. Хотів перехреститесь на образ Божій, та замість ікон по куткам якісь харі морочаться. То плюнув на підлогу тай повернув до двері на вулицю. А бабка вже тут як тут. Знаю каже, яке в тебе лихо. Та то твоя дружина у цьому винна. Бо не людина вона ,а перевертень пташиний. Як що не віриш мені, то йди до дому. Лягай у ліжко до жінки. Вона як заспиться, то лізь до неї під подушку. Там знайдеш жмут пірьячек . Хапай їх, та пали у пічці. А далі сам все побачиш. Вислухавши бабку, сипанув Лесь ій грошенят, та пішов до дому.
Прийшовши побачив що жінка вже спить. То приліг до неї, а руку під подушку запустив та мацає там. Коли нащупав щось м’якеньке. Витягнув, тай побачив що Мотька правду казала.

Заплакав хлопчина, кулаки стиснув, зубами скрегнув і кинув пір'я в вогонь. Запалало все навкруги дивним сяйвом. Кинулася на підлогу Галинка, та в ту ж саму мить перетворилася на маленьку пташку. Та як за причітає тоненьким голоском, як заплаче! Нащо ж ти Лесю таке зробив? Чи не була я для тебе гарною дружиною, чи щастя зі мною ти не знав? Не можу я в такому вигляді з тобою залишиться. Піду я назавжди. Та на згадку про мене дам я тобі корисну пораду і навчу як багатим стать.
І порадила Галинка-пташинка своєму чоловіку не слухати своїх сусідів. Бо все що вони кажуть от заздрощів великих йде, а не від серця. Та розповіла як скарб знайти багатий. Після цього пурхнула крилами у вогонь , та стала яскравою зіронькой , та через віконце гайнула на небо.
Наказала Галя Лесю щоб зібрав він попіл від пір’я, та на сороковини пішов у поле посеред ночі, а головне на вухо прошепотіла,мабуть, щоб ми не підслухали.
Ось минуло сорок днів та село вкрила ніч, така темна, мов дупа самого чорта. Вийшов Лесь посеред поля. Навкруги нічогісінько немає. Далеко сільські хати поморгують віконцями. Страх охопив душу хлопця. Та після пережитого йому вже не було чого втрачати. То взяв він хустинку, розв’язав та висипав попіл хрест на хрест. Тут як загудить, заверещить, все заблискотіло. Та перед самим носом у Леся криниця кам’яна немов з землі виросла. А біля неї щось лохмате метушиться. Хлопець як вхопить цю падлюку шустру, як зіжме , аж кості хрумкнули. І тримає міцно –міцно. В цю саму мить на небі місяць з’явився, та освітив все навкруги. Дивиться Лесь що він там упіймав, а це чортиня мале. Зле, вередливе,кусануть намагається. Маленько хлопець струхнув, та ми нікому не скажемо, та почав далі виконувати все, що йому дружина наказала. Нахилився в криницю та як закричить - За чорта скарби давайте, або перехрещу його. Чорти внизу порадилися та й відправили відро золота та камінців блискучих. А Лесь їм чортового синка назад киданув. Довго лунал гуркіт від падіння лохматика. А хлопчина взяв скарб та пішов до дому.
Через пів року вистроїв він собі хату нову та велику. Запросив богомазів щоб вони йому стіни янголами розписали. Поїхав на ярмарок та купив собі шаровари нові атласні червоні, нову вишиванку та шапку. Дав грошей на церкву та влаштував свято на все село. Всіх погукав, крім своїх сусідів. Бо їхні поради Лесю надовго запам’яталися.
Поради річ не погана, але треба ж і свою думку мати.

Я рисую
Все комментарии:
Marusja 4 янв 2013 в 02:23
Ярила  •  На сайте 20 лет
2
Лена ! С Днём Рождения! Будь талантлива, любима и счастлива!
Смолоскип автор 4 янв 2013 в 21:55
1
Огромнейшее Спасибо!!!! Мне очень приятно!
Смолоскип автор 6 фев 2013 в 17:44
2
послепраздничное. посттравматическое.
когда все праздники прошли и елки едут на помойку в сопровождении богов домашних, что помельче.а люди на диетах или в гипсе, зализывают раны от гуляний

Я рисую
Смолоскип автор 7 фев 2013 в 13:23
1
небо ноги в море моет

Я рисую
мимоходящий 8 фев 2013 в 13:27
Ярила  •  На сайте 14 лет
1
Смолоскип
ой, наверное сказка любопытна, но не могу прочитать, для меня русский то - не родной.... жаль(((
Смолоскип автор 9 фев 2013 в 12:33
0
а какой родной? в основном то все по украинский. спасибо за посещение
Sveshka 9 фев 2013 в 12:41
Язва ЯПА  •  На сайте 15 лет
1
Смолоскип
Елена
от твоих рисунков пупырышки по кожи..сижу такая как жаба,но сцуко, на эмоциях
можно твои картинки использовать?
на некоторые у меня были виденья..пью чай..просто чай.
Смолоскип автор 11 фев 2013 в 18:11
2
Да конечно можно! ну раз чай , то вот новая Зеленый чай

Я рисую
Смолоскип автор 19 фев 2013 в 19:57
1
Дерево, которое не хотело быть крестом.
И брошенный в юдоль, где скорби море, где нет спасения от боли, он бремя нес свое через века.
Как вышло так, что выбор сделан свыше, и нет возможности все изменить? Осталось лишь принять и чашу горькую испить сполна!
Мне бы расти еще, тянуться к солнцу! Пить воду и с землей сродняясь, давать потомство, чтоб роща выросла моих детей.
Но нет! Лишен я радостей земных. Лишен надежды. И обречен нести свой крест, крестом являясь! О, что за мучение мне выпало питаться кровью вылитой из ран Его!
Не видеть мне цветенья больше никогда! Он муки принял на кресте, крестом являюсь я!
И деревом цветущим, судьба моя должна была мне улыбнуться…Но выбор делаем не мы.
Так я облегчу все страданья, что выпали Ему! И раны осушу его и боль впитаю как сироп из яда.
Разделим участь на двоих. Его уход ознаменует Новый век. А мой уход останется в забвеньи.
И все, что заслужил я, это вера. Но дереву не суждено воскреснуть! В нем не должно быть духа Божьего! Как быть? Ведь я пропитан кровью и мучениями Сына! Осталась тонкая, как нить надежда на Отца, что смилуется надо мной и даст спасенье в новой жизни, чтоб не испытывать страданья каждый раз, как кто-то крест кладет себе на грудь и посылает молитву Богу!
Во тьме глухой, и в одиночестве, сырой землей вскормленный, я ждал годами пробужденья. Надеждой подгоняемый мечтал увидеть солнце вновь, и обрести свободу, хоть бы на миг! Но плоть отказывалась корни дать живые. Ни почек, ни ростков. Бесплоден я! Что может быть печальнее, чем жизнь, в которой нет потомства? Нет продолжения тебя ни в чем. Какое наказанье! За то, что стал крестом? Лежу в могиле.
Вокруг меня кипит котел бурлящей жизни. И черви ползают, и копошатся мошки. И корни, оплетают плоть мою, чужие. В стремлении едином все живое, ко мне ползет. И гнезда строит на поверхности моей. И твари, от рождения живущие во тьме, вдруг обретают свет, им непонятный, но такой влекущий и щедро омывающий теплом. Коль жизни нет во мне, я дам ее другим. Так думал Крест, рожденный в мире древом, и кровью божьей измененный на веки вечные. Аминь.
Но время не стоит. И новые герои, вплетаясь в сложный лабиринт судьбы, меняют книгу жизни. Мотивом неожиданным служа, крест вышел из земли и вновь явился в мире, как символ вечного добра. Увидеть родственников милых сердцу, листвой шумящих на ветру, поющих песнь не слышную простому уху, о возвращении великого страдальца, который стал крестом, вот истинное наслажденье! И замер мир вокруг при появлении креста. Уста всех птиц сомкнулись на мгновенье. Не смел никто живой не то, что шелохнуться, вдохнуть не смел! Такая сила в том кресте была, что даже тени теней скукожились в поклоне, надеясь на спасенье! Возликовало небо! И надежда с любовью, и глубокой верой во все живое, опустились на планету, окутав все тончайшей паутиною времен.

отрывок(атор я)

Я рисую
Смолоскип автор 23 фев 2013 в 19:57
1
дуб престарелых котов

Я рисую
Смолоскип автор 27 фев 2013 в 12:54
0
кладка времени

Я рисую
Смолоскип автор 5 мар 2013 в 12:32
0
Жизнетворное

Я рисую
Смолоскип автор 14 мар 2013 в 11:46
1
И море плакало. Нет, слезы не брызгами летели, орошая медуз прозрачных спины, нет, не так. Оно как шепотом, о берег волнами играло, печалью наполняя все вокруг. Ох, участь нелегка, все время плакать. И слезы лить ручьем, не прекращая наполнять водою границы, что соперничают с сушей. Слезинок океан. Соленых, жгучих, но не горестных, а оживляющих созданий миллионы. Дающих, жизнь в подводном мире и так разнообразящих природу. Но были капли не схожие с родней своею мокрой. Они другими были от рожденья! Пребывая в воде глубокой долгими годами, под пристальным вниманием собратьев и сестер соленых, преображались слезы в жемчуга, чтоб радовать своею совершенной красотою.

Я рисую
Genixy 21 мар 2013 в 17:18
Приколист  •  На сайте 16 лет
1
Хорошие, позитивные рисунки... Еще раз тебе хочется выразить Благодарность за ту поддержку которую оказала своими комментариями несколько лет назад. Благодаря им продолжаю рисовать. Недавно на курсы записался, чувствую что хочется наработать новые навыки для следующего витка.

Я рисую
Смолоскип автор 27 мар 2013 в 19:27
0
да ты просто молодец!!! я очень рада, что ты развиваешся!!!!
Смолоскип автор 27 мар 2013 в 19:32
0
жрица. карта таро

Я рисую
Смолоскип автор 27 мар 2013 в 19:35
0
императрица. карта таро

Я рисую
Смолоскип автор 2 апр 2013 в 20:53
0
карта таро "дьявол"

Я рисую
Смолоскип автор 2 апр 2013 в 20:55
0
карта таро "колесница"

Я рисую
Смолоскип автор 12 апр 2013 в 14:26
1
карта таро"Башня"(разрушение)

Я рисую
Смолоскип автор 17 апр 2013 в 21:12
1
карта таро"шут"

Я рисую
Смолоскип автор 1 мая 2013 в 19:37
1
дом

Я рисую
Смолоскип автор 3 мая 2013 в 16:50
1
карта таро Колесо Фортуны

Я рисую
Смолоскип автор 13 мая 2013 в 13:27
1
карта таро"страшный суд"

Я рисую
Понравился пост? Ещё больше интересного в ЯП-Телеграм и ЯП-Max!
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии. Авторизуйтесь, пожалуйста, или зарегистрируйтесь, если не зарегистрированы.
1 Пользователей читают эту тему (1 Гостей и 0 Скрытых Пользователей) Просмотры темы: 91 376
0 Пользователей:
Страницы: 1 ...  32 33 34  ... 60  ОТВЕТИТЬ НОВАЯ ТЕМА

Активные темы

Наверх